top of page

2024 Trends in Groen: Van Duurzaamheid tot Speelsheid met Aafje Nijman & Jan de Koning

In onze trendlezing op de Trade Fair, gesponsord door Bloemenbureau Holland, hebben Aafje Nijman en ik twee intrigerende thema's voor 2024 uitgelicht: "Meaningful Earth" en "Playful Construction". Deze trends vertegenwoordigen niet alleen stijlrichtingen in de groenbranche, maar ook de maatschappelijke en milieu-attitudes van onze tijd.

Trendlezing 2024 met Aafje Nijman en Jan de Koning

Meaningful Earth: Terug naar de Natuur

"Meaningful Earth" is een respons op onze bezorgdheid over de disbalans in de maatschappij en het klimaat. Deze trend is geworteld in de principes van biodiversiteit en circulariteit, en benadrukt onze connectie met de aarde als symbool van vruchtbaarheid en geschiedenis. In interieurs zien we een 'oer'-esthetiek met ruwe, stoere materialen zoals aardlagen, mineralen en stenen. In buitenruimtes krijgen we een natuurlijke, bijna ongecultiveerde uitstraling met grillige objecten en spontaan ogende borders​​.


Playful Construction: Creativiteit en Flexibiliteit

"Playful Construction" daarentegen, weerspiegelt een speelse, innovatieve benadering van design. Deze trend gaat over het hervormen van bestaande systemen door experimenten en een onorthodox perspectief. In het interieur vinden we speelse oplossingen en constructieve grapjes, met een optimistische uitstraling door de combinatie van vrolijke kleuren en innovatieve vormen. Buiten kenmerkt deze trend zich door vrolijke kleuren en flexibele, lichte objecten die makkelijk te verplaatsen zijn, wat zorgt voor een verrassende en speelse omgeving​​.


Deze twee trends, "Meaningful Earth" en "Playful Construction", bieden een fascinerend inzicht in hoe onze houding tegenover milieukwesties en creativiteit tot uitdrukking komt in groendesign en interieurdecoratie. Ze weerspiegelen een diepere zoektocht naar betekenis en speelsheid in ons dagelijks leven.


Ik nodig jullie uit om je gedachten te delen over hoe deze trends invloed kunnen hebben op jullie persoonlijke of professionele ruimtes. Laat het weten in de reacties!


Benieuwd naar meer trends voor 2024? Bezoek dan de Bloemenbureau Holland website voor een uitgebreid overzicht van alle Groenbranche Trends van dit jaar. Ontdek de vier unieke stijltrends die zijn ontwikkeld in samenwerking met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster. Deze trends, die diep geworteld zijn in de huidige tijdgeest van crisis, bieden een divers en inspirerend perspectief op bloemen, kamer- en tuinplanten voor het komende jaar. Van "Meaningful Earth" tot "Playful Construction", elke trend brengt een unieke benadering van design en esthetiek die resoneert met onze huidige maatschappelijke en milieukwesties​​.


Bezoek Groenbranche Trends 2024 voor een volledige duik in deze boeiende stijltrends en laat je inspireren voor het nieuwe jaar!


Comments


bottom of page